Valná hromada Travel Service odsouhlasila navýšení základního kapitálu o miliardu korun

Praha, 5. květen 2016 – Letecká společnost Travel Service pokračuje ve strategii růstu navyšováním základního kapitálu. Na valné hromadě konané ve středu 4. května 2016 došlo k odsouhlasení navýšení základního kapitálu Travel Service o jednu miliardu korun.

Čeští akcionáři a společnost CEFC deklarovali navýšení základního kapitálu společnosti Travel Service již od počátku uzavření první transakce v loňském roce. V současné době CEFC drží v Travel Service podíl 49,92 procenta.

„Investice do společnosti Travel Service byla jednou z prvních, které CEFC v loňském roce v České republice uskutečnila. Považujeme ji také za jednu z klíčových,“ uvádí Marcela Hrdá, výkonná viceprezidentka CEFC Group (Europe) Company a.s.

Letecká společnost Travel Service loni vykázala čistý konsolidovaný zisk ve výši 239,7 mi. Kč, což je o 179,7 mil. Kč více než v roce 2014. Provozní výsledek hospodaření za 2015 činil přes 532,5 mil. Kč, v porovnání s rokem  2014 jde o nárůst o 258, 3 mil. Kč. Konsolidované tržby za loňský rok vzrostly na 17,48 miliardy Kč.

Travel Service je největší českou leteckou společností. Kromě České republiky působí také na Slovensku, v Polsku a Maďarsku, kde má své dceřiné společnosti. Travel Service provozuje pravidelné linky pod obchodní značkou SmartWings, charterové lety a privátní lety kategorie Business Jet. Letadla Travel Service loni přistávala na 393 letištích čtyř kontinentů a společnost přepravila celkem 5,7 milionu cestujících. Travel Service je držitelem certifikátu IOSA (IATA Operational Safety Audit) představující nejpokročilejší standardy provozní bezpečnosti a kvality v letecké přepravě.

Doplňující komentář CEFC pro média:

„Navýšení základního jmění v Travel Service umožní další intenzivní rozvoj společnosti, ze které bychom rádi vybudovali nejsilnějšího leteckého přepravce ve střední a východní Evropě, a to i s ohledem na naše další akvizice v oblasti cestovního ruchu,“ uvedla Marcela Hrdá, výkonná viceprezidentka CEFC Group (Europe) Company a.s..
Cestovní ruch je jednou ze šesti strategických investičních oblastí společnosti CEFC v Evropě. „Chceme se soustředit především na turisty, kteří přijíždějí z Číny a Asie. Našim cílem je, aby poté, co navštíví Českou republiku, následně využili služeb společnosti Travel Service a podívali se i do dalších míst Evropy. Travel Service zapadá do naší koncepce působení v oblasti cestovního ruchu,“ dodala Marcela Hrdá.

O CEFC:

Společnost CEFC China Energy Company Limited je největší soukromou společnosti v Šanghaji a šestou největší privátní firmou v Číně. Působí především v oblasti financí a energetiky. Svoje zastoupení má například v USA, Velké Británii, Kanadě, Mexiku, Rusku, UAE, Indonésii, Singapuru, Jižní Koreji nebo Japonsku. CEFC je zařazena v žebříčku Fortune Global mezi TOP 500 firmami světa. CEFC se rozhodla expandovat do Evropy a Českou republiku si vybrala jako hlavní sídlo svých evropských aktivit. Holdingová struktura evropské skupiny CEFC Group (Europe) Company a.s.. má šest základních investičních oblastí – finance, energetiku, průmysl, cestovní ruch, e-commerce a zdravotnictví. V ČR je CEFC například již majoritním vlastníkem skupiny Pivovary Lobkowicz, vstoupila do společností Travel Service, J&T, Empresa Media, Médea Group, investovala do několika nemovitostí včetně budovy bývalé Živnobanky v centru Prahy a je většinovým vlastníkem fotbalového klubu SK Slavia Praha. Stala se také partnerem české fotbalové reprezentace.